1. Hem

  2. /
  3. Om oss

Om oss

Hållbarhetsteamet vill inspirera, mobilisera och accelerera omställningen till ett hållbart samhälle inom planetens gränser, och bidra till att de globala målen för hållbar utveckling nås.

Vi ser oss inte som ett vanligt konsultbolag – vi är din kunskapsledare i omställningen. Genom att guida och stötta ledare, utveckla strategier åt företag och ge kunskap och verktyg till samhällsaktörer möjliggör vi en förändring. Förutom stöd till enskilda individer och organisationer så deltar vi även i en rad projekt i Sverige och internationellt med fokus på samhällsförändring.

Är du med på resan
till ett hållbart samhälle?

Illustration av en kvinna som cyklar

Så här tänker vi

Vår filosofi är enkel: vi vill skapa mervärde.

En grundläggande värdering hos oss är tron på att vi skapar mer tillsammans – i alla våra uppdrag strävar vi efter att optimera nyttan för dig som kund, vårt samhälle och vår gemensamma planet.

Det gör vi genom att erbjuda unik spetskompetens anpassad efter just dina behov.

Vi införlivar hållbarhet i din affärsidé

Vi tar ett helhetsgrepp kring ditt företags hållbarhetsarbete för att öka din framgång. Genom att fokusera på kundnyttan av att införliva hållbarhet i affärsidén ökar konkurrenskraften, samtidigt som du skapar nöjdare och stoltare medarbetare, och lättare attraherar morgondagens arbetskraft.

Vi bidrar till samhällsnytta

För oss är det viktigt att applicera en helhetssyn på hållbarhetsarbetet och låta positiva effekter spilla över till samhället i stort. 2016 grundade vi därför den ideella föreningen CSR Småland, som syftar till att företag ska ta sitt sociala, miljömässiga och ekonomiska ansvar. Här kan du som företag bli medlem och på så vis få del av kunskap, inspiration, erfarenhetsutbyte och ett brett nätverk.

Våra värderingar

Skapa mervärde

Genom vårt engagemang vill vi bidra till att människor och miljö utvecklas

Passion

Passionen för ett hållbart samhälle är vår drivkraft

Tillsammans

Vi utgår från tanken att vi kan skapa ett större värde tillsammans

Nyfiken på vår resa?

Hållbarhetsteamet formades redan 2016, då som ett samarbete mellan våra tre seniora konsulter; Patrik, Jenny och Anna. Några år senare, 2020, formaliserades samarbetet och Hållbarhetsteamet i Sverige AB bildades.

På några få år har hållbarhetsfrågan fått ett enormt uppsving bland företag och organisationer. För att möta de växande behoven har Hållbarhetsteamet behövt expandera. Vi kan med glädje konstatera att vi till hösten 2022 är totalt 10 konsulter som ska trängas på vårt kontor på Science Park i Jönköping. Men, som någon sa en gång – finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Att jobba hos oss

Högt i tak, samarbete och att dela kunskap med varandra – saker vi värderar högt. För oss är det viktigt att våra medarbetare mår väl, utvecklas i den takt de önskar och bidrar till ett mer hållbart samhälle.

För att vi ska hålla i längden och må bra på jobbet uppmuntrar vi till rörelse och fysisk aktivitet, varför vi valt att vara lite extra generösa när det kommer till exempelvis friskvårdsbidrag. Självklart är vi också måna om att våra medarbetare upplever en sund balans mellan privatliv och arbete.

Illustration av en kvinna som funderar

Brinner du för hållbar utveckling och vill bli en del av Hållbarhetsteamet?

Vad roligt! Vi vill gärna veta mer om vem du är. Hör av dig via mail eller telefon, eller kom förbi vårt kontor på Science Park i centrala Jönköping.