1. Hem

  2. /
  3. Kundcase
  4. /
  5. Hållbarhets­berättelse åt Proton Group

Hållbarhets­berättelse åt Proton Group

Under våren och tidig höst 2022 har vi i Hållbarhetsteamet bistått Proton Group med att skriva och skapa en struktur för deras hållbarhetsberättelse. Tack för förtroendet, Proton Group!

Behovet

Proton Group är en svensk, familjeägd industrikoncern som bildades 1990. Idag har gruppen 400 medarbetare som arbetar inom fem olika affärsområden. Hållbarhetsteamet kom i kontakt med Proton Group, då de upplevde behovet av att visualisera hållbarhetsarbetet för att lättare kunna synliggöra färdriktningen för medarbetare, kunder och andra intressenter.

Uppdraget

Tillsammans med en projektgrupp från Proton Group har Hållbarhetsteamet stöttat med att upprätta koncernens första hållbarhetsberättelse. Hållbarhetsteamet har bistått med relevant kunskap, stöttat med att skapa en långsiktig struktur, kvalitetssäkrat innehållet men också bidragit med inspel och rekommendationer för det fortsatta hållbarhetsarbetet.

Uppdraget genomfördes tillsammans med Copywritern Amelie Bergman från företaget Jordbruket och Anna Vestman, Art-Director från företaget Hundrasvart.

Resultatet

Proton menar själva att Hållbarhetsberättelsen har skapat en stolthet inom bolaget. Genom att följande år uppdatera berättelsen kommer de nu lättare kunna visa andra det arbete som pågår, och samtidigt synliggöra resultatet av arbetet.

När Proton Group fick frågan ”Blev Hållbarhetsberättelsen som tänkt?” har de själva på sin hemsida svarat:

”Den blev faktiskt mycket mer än så, den andas verkligen Proton och är precis så transparent som vi önskade och dessutom väldigt personlig. Många hållbarhetsberättelser och rapporter är ofta stöpta i en annan form men vi lyckades tillsammans skapa en berättelse som är sann oss, både i anda och värderingar.”

Under arbetet med vår Hållbarhets­berättelse hade vi ett utvecklande, lärorikt och transparent samarbete med Anna och Daniel på Hållbarhetsteamet. De adderade kunskap som vi själva saknade i ämnet, hjälpte oss att skapade en långsiktigt hållbar struktur för vår berättelse och gav oss många fina inspel i vårt hållbarhetsarbete och utformningen av berättelsen.

Maria Thom
Hållbarhetschef
Proton Group
Illustration av en kvinna som funderar

Har du frågor om hållbarhet?