1. Hem

  2. /
  3. Kundcase
  4. /
  5. Företags­coachning inom hållbarhet via…

Företags­coachning inom hållbarhet via Almi

Genom Almi kan företag delta i projektet ”Hållbara Intraprenörer”, ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden, med syfte att bidra till strategisk kompetensförsörjning inom hållbar utveckling.

Behovet

Almi Företagspartner AB hade behov av att upphandla ett antal expertkonsulter inom området affärsutveckling med fördjupning inom hållbarhet. Syftet var att kunna stötta företag i sin utveckling för att vi ska få fler långsiktigt, hållbara företag i Sverige.

Uppdraget

Hållbarhetsteamets konsulter Jenny Jakobsson, Anna Carendi och Patrik Sundberg upphandlades inom expertområdena ledarskap, hållbarhet och miljö. I uppdraget, som pågår till årsskiftet 2022/2023, ingår att leda vd-nätverk samt att coacha små och medelstora företag att komma vidare i sitt hållbarhetsarbete.

Resultatet

Hållbarhetsteamet har haft förmånen att leda vd-nätverk för Almi Jönköping, Almi Kronoberg, Almi Väst och Almi Halland. Nätverksträffarna har haft olika teman som t ex hållbarhetstrender, kommunikation och redovisning, ledarskap, klimatberäkning och strategiskt hållbarhetsarbete.

Vi på Almi ser Hållbarhetsteamet som en snabbfotad och flexibel partner i vårt arbete med länets företag. När vi stöttar företag i deras strategiska hållbarhetsarbete kompletterar vi ofta våra resurser med Hållbarhetsteamets expertis. Resultatet blir en snabbare och mer effektiv utveckling för våra kundföretag inom exempelvis klimatberäkningar, livscykelanalyser och hållbarhetsrapportering. 

Max Sundvall
Affärsrådgivare Hållbarhet
Almi

Illustration av en kvinna som funderar

Har du frågor om hållbarhet?