Vi har fått en ny kollega!

Sedan början på september har Hållbarhetsteamet berikats med en ny kollega. Under våren gjorde Karin sin praktik hos oss, då hon läste sin sista termin på YH-programmet Hållbarhetsspecialist. Nu är vi glada att ha henne hos oss igen!

Karin är en skarp, glad och omsorgsfull person, som senaste tiden tagit en självklart plats i vårt team. Närmast kommer Karin från Erikshjälpen, där hon hon arbetat som Marknad & Konceptchef. Modigt nog valde Karin att skola om mitt i arbetslivet för att kunna kombinera tidigare erfarenheter med nya lärdomar inom hållbarhet.

Berätta lite om din resa till Hållbarhetsteamet?

Under mina studier började jag kolla runt på företag i Jönköping som arbetade med hållbarhet. Eftersom jag vill jobba med strategiskt hållbarhetsarbete så stack Hållbarhetsteamet verkligen ut som ett företag i framkant. Under mina studier gjorde jag min praktik här, och jag kände mig snabbt som hemma!

Något särskilt du tar med dig från din utbildning?

Hållbarhet är för många komplext och klimatkrisen gör att många ser mörkt på framtiden. Jag har lärt mig att för att vi ska klara omställningen så behövs en stor portion kreativitet och hög innovationsförmåga. Vi behöver göra saker på ett helt nytt sätt. Genom att vrida på gamla tankesätt och låta fler människor med en rad olika kompetenser bidra till omställningen så kan vi takta på betydligt snabbare än vad vi gör idag, vilket verkligen behövs.

Mitt i arbetslivet beslutade du dig för att byta bana, och börja studera. Hur har det varit?

Jag kommer från en kommersiell bakgrund, och har jobbat med marknad, koncept och handel i många år. Att plugga mitt i yrkeslivet kan jag verkligen rekommendera. Det ger en chans till reflektion över vart man är på väg, och att tanka på kunskap är verkligen en lyx! Min kombination av att ha många års yrkesarbete i ryggen och en färsk utbildning gör mig till en bra kombination av senior och junior tror jag. Jag är på tårna men samtidigt trygg i min erfarenhet. Man behöver inte plugga heltid, just nu läser jag en dag i veckan på Lunds Universitet för att fördjupa mig i cirkulär ekonomi vilket går utmärkt att förena med jobb. Man får hitta sin nivå. Om du funderar på att plugga- just do it!

Vad hoppas du få möta i ditt arbete?

Jag ser fram emot att få arbeta med en mångfald av människor och företag och få vara med och utmana gamla sätt att se på hållbarhetsarbete. Att genom kreativt arbete förändra normer så att vi kan ställa om samhället långsiktigt. Jag är taggad på förnyelse!

Vi är så glada att Karin anslutit till Hållbarhetsteamet, och är övertygande om att Karin med sin erfarenhet, sinne för detaljer och projektplanering och inte minst med sin positiva inställning kommer hjälpa många av våra kunder framåt i omställningen.

Välkommen Karin!

Illustration av en kvinna som funderar

Har du frågor om hållbarhet?