Vi håller utbildning med Aktuell Hållbarhet

Greenwashing och att bryta mot lagar och regleringar är en stor risk för alla företag och organisationer som kommunicerar hållbarhet. Tiden är förbi när man kom undan med att svänga sig med vaga begrepp som ”hållbar” och ”klimatsmart”.

Anna Carendi från Hållbarhetsteamet kommer, tillsammans med vår externa konsult Malin Thorsén från Bright Planet, under våren hålla en utbildning på uppdrag av Aktuell Hållbarhet: Trovärdig hållbarhetskommunikation – att följa lagar och regler och undvika greenwash.

Vi har ställt några frågor till Anna 👇

Vad kommer ni ta upp på utbildningen?

Vi kommer gå igenom nuvarande och kommande lagstiftning kopplat till hållbarhetskommunikation, som det kommande direktivet CSRD och den nya europeiska standarden ESRS. Men även om vilka frivilliga regleringar som finns. Sedan kommer vi också tipsa om vad man bör tänka på när man använder vissa ord och begrepp för att undvika greenwashing, och förstås principer för att säkerställa trovärdig och transparent hållbarhetskommunikation.

Kan vem som helst anmäla sig?

Utbildningen riktar sig till alla som arbetar med eller ansvarar för kommunikations- och hållbarhetsfrågor, i såväl privat, offentlig som ideell sektor.

När är utbildningen och hur anmäler man sig?

Det finns två tillfällen; 23 mars och 31 maj, båda i Stockholm. För mer information och anmälan så kan man spana in Aktuell Hållbarhets hemsida.

Illustration av en kvinna som funderar

Har du frågor om hållbarhet?